SVEN BOTMAN HEEFT LAATSTE WEDSTRIJD VOOR NEWCASTLE UNITED AL GESPEELD

Newcastle United moet komende zomer meerdere spelers verkopen, nu de club Europees voetbal dreigt mis te lopen. De Premier League-club staat op een teleurstellende tiende plaats in de competitie en had eigenlijk rekening gehouden met de inkomsten van de Champions League komend seizoen. Nu het miljardenbal definitief uit het zicht is, is Newcastle United genoodzaakt om minstens vier spelers te verkopen.

Onder meer Alexander Isak, Bruno Guimarães en zelfs spelers uit de eigen jeugdopleiding zoals Sean Longstaff zouden komende zomer mogen vertrekken. Volgens Engelse media behoort Botman eveneens tot de groep spelers, die een behoorlijke waarde vertegenwoordigen en de club financieel uit de problemen kan halen. Directeur Darren Eales gaf in gesprek met de media toe dat de club mee zal werken aan het vertrek van enkele waardevolle spelers, zodra er een aanbieding komt die te goed is om af te wijzen.

Het is alleen de vraag of Botman komende zomer überhaupt in aanmerking kan komen voor een transfer. De verdediger is momenteel geblesseerd en mist vermoedelijk ook het EK met Oranje. Het EK had voor Botman een ideale gelegenheid kunnen zijn om zijn Estimated Transfer Value te doen laten stijgen. De verdediger, die in 2022 voor 37 miljoen euro over kwam van Lille, heeft op dit moment een ETV van 33,9 miljoen euro. Daarmee is Botman niet de meest waardevolle speler van Newcastle United. Die titel staat nog altijd op naam van Sandro Tonali, die een ETV van 54,2 miljoen euro heeft.

Botman, die dit seizoen 22 wedstrijden voor Newcastle United in actie kwam, zal door zijn kruisbandblessure zich moeten focussen op komend seizoen. Voor Newcastle United zaak om de transfermarkt op te gaan, aangezien de club met Jamaal Lascelles en Fabian Schär eigenlijk maar twee fitte centrale verdedigers onder contract heeft staan voor komend seizoen. Paul Dummett, eveneens centrale verdediger, beschikt namelijk over een aflopend contract.

Het is niet ondenkbaar dat Newcastle United bij Inter zal uitkomen voor Stefan de Vrij. Data van SciSports laten namelijk zien dat het tweetal een Similarity heeft van 99% met hun manier van spelen. Niveau buiten beschouwing gelaten, lijken De Vrij en Botman qua speelstijl en vaardigheden behoorlijk op elkaar. Beiden worden omschreven als een Ball Playing Defender, waarbij Botman wel iets meer bij het spel van Newcastle United betrokken is dan De Vrij bij Inter. Daartegenover staat dat De Vrij weer meer onderscheppingen telt per wedstrijd.

Lees hier waarom Stefan de Vrij de ideale vervanger van Sven Botman is!

2024-03-27T13:23:24Z dg43tfdfdgfd